ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

 


ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

 

Ιδιωτικοποιείται η πιο οργανωμένη ογκολογική μονάδα παίδων της Ελλάδος και χαρίζεται στην οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Ξεπουλιέται σύμφωνα με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση κατά πλειοψηφία, το Νοσοκομείο "Παίδων Αγία Σοφία", που σημαίνει ότι η δημόσια περιουσία δηλαδή τα κτίρια, τα μηχανήματα, τα εργαστήρια, οι εισφορές από τον ΕΟΠΥΥ, η τεχνογνωσία και το προσωπικό περνούν στο

 

 Ογκολογικό Κέντρο Παίδων 

"Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ".


 Μια σύγχρονη παιδο-ογκολογική μονάδα που είχε δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα και ήταν ενταγμένη στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία,  (Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού), μετατρέπεται σε ένα αυτοτελές πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.

Αντί η κυβέρνηση να προβεί στην ενίσχυση και την στελέχωση του μέχρι χθες κρατικού νοσοκομείου, το οποίο παρήγαγε αδιαμφισβήτητα σημαντικό έργο για την αντιμετώπιση των περιστατικών παιδιών με καρκίνο, επιλέγει την εύκολη και γνωστή συνταγή του ξεπουλήματος ...

 Η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, ιατρών, ακτινολόγων, νοσηλευτών και εξοπλισμού αποτελούν απαγορευτική επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως διατείνεται σε όλους τους τόνους η κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή τον βλέπουμε να είναι φορτωμένος με έσοδα ύψους 796 δισεκατομμυρίων ευρώ ...

 ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2023

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 5004

ΦΕΚ Α 235/19.12.2022

Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023.


Κυρώνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2023.

Τα έσοδα και τα έξοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023, ορίζονται στους επισυναπτόμενους πίνακες και κατανέμονται ως ακολούθως:

Οικονομική αυτοτέλεια, σύμφωνα με τον νόμο σημαίνει, ότι το νέο ογκολογικό θα έχει δικά του έσοδα από κυλικεία, εστιατόρια, από ιατρικές πράξεις από νοσήλια, από δωρεές και εν μέρει από κρατική χρηματοδότηση. Επιπλέον τίθεται ο στόχος της προσέλκυσης ερευνητικών προγραμμάτων από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ούτως ή άλλως έχει την υποχρέωση η Ε.Ε. να μοιράζεται με τα κράτη μέλη σε δημόσιο, παρά σε ιδιωτικό επίπεδο. 

Μην ξεχνάμε ότι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (24% ΦΠΑ) που περιλαμβάνεται σε αγαθά και υπηρεσίες, πηγαίνει αυτούσιος από τα ταμεία της Ελλάδας στα ταμεία της Ενωμένης Ευρώπης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη περί του αντιθέτου, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις χρηματικής επιβάρυνσης και για τους γονείς των παιδιών που νοσούν από καρκίνο ! 

Έτσι παράλληλα με το τεράστιο πρόβλημα της νόσου του παιδιού τους, το οποίο αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως, θα προστίθεται και ο βραχνάς των ιατρικών εξόδων, που για την αντιμετώπιση του καρκίνου με τις συμβατικές θεραπείες που ακολουθεί η σημερινή ιατρική και η φαρμακολογία είναι ουκ ολίγα 

Και τι γίνεται στην περίπτωση που δεν διαθέτει ο γονιός τα απαιτούμενα χρήματα ; 

Θα στερείται ο φτωχός και ο άνθρωπος του μεροκάματου, την δυνατότητα να θεραπευτεί το παιδί του, επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να στερήσει το αγαθό της δημόσιας δωρεάν υγείας από τον Έλληνα ; 

Βλέπουμε ότι η υποχρέωση του κράτους να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, μεταβαίνει με τεράστια ευκολία στην προαίρεση ιδιωτικών συμφερόντων συγκεκριμένων οικογενειών, οι οποίες απέκτησαν πλούτο και δύναμη με ασυνήθιστο τρόπο και παρουσιάζονται ως ελεήμονες, κρύβοντας τα σκοτεινά κίνητρά τους πίσω από τον μανδύα της φιλανθρωπίας.  


Ευαγγελία Γιαδανού


-------------------


ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΣΦΡΑΓΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/4-9-2015.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

3.0 ΥΓΕΙΑ

Η υγεία είναι υποχρέωση για δωρεάν παροχή της Πολιτείας προς τους πολίτες της και πρωταρχικός τομέας για την Ελλήνων Πολιτεία.
Η Πολιτεία θα προχωρήσει σε τεράστιες επενδύσεις για μία ολιστική κάλυψη των αναγκών υγείας των πολιτών.

13.1. Θα προχωρήσει σε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα του κάθε Έλληνα Πολίτη για τις πιο ιδανικές συνθήκες παραμονής εντός αυτών.

13.2. Τα νοσοκομεία αυτά θα καλύπτονται πλήρως από το πιο εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

13.3. Τα νοσοκομεία θα κατασκευαστούν σε περιβάλλον τέτοιο που να προάγεται η αισθητική των πολιτών σε ύψιστο βαθμό.

13.4. Είναι προγραμματισμένο να γίνει ένα κεντρικό εργοστάσιο που θα φέρει την ευθύνη έναντι της Πολιτείας με απεριόριστη δυναμική δημιουργίας και άλλων περιφερειακών εργοστασίων τα οποία θα κατασκευάζουν φάρμακα με τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

13.5. Τα φάρμακα αυτά έκτος από φυσικής προέλευσης, που είναι το ιδανικότερο, θα είναι μίξη φυσικής και τεχνικής φαρμακολογίας με τις λιγότερες αντενδείξεις.

13.6. Εκτός από την λεγόμενη κλασσική ιατρική θα ενισχυθούν μέγιστα οι εναλλακτικές θεραπείες σε αντίστοιχα ιδανικές εγκαταστάσεις για ιαματική θεραπεία, για υδροθεραπεία, φυτοθεραπεία, αρωματοθεραπεία κλπ.

13.7. Το κύριο μέλημα της Πολιτείας είναι οι πολίτες της να διαβιώνουν σε ένα περιβάλλον το οποίο να προάγει την υγεία με διατροφή ελληνική- μεσογειακή, με νερό όπως μας το προσφέρει η μητέρα φύση και με καθαρό αέρα.

13.8. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα απεξάρτησης και αποτοξίνωσης και επανένταξης στην υγιή λειτουργία της πολιτείας για εξαρτημένα άτομα,

13.9. Θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα περίθαλψης – θεραπευτηρίων για ψυχολογικές ασθένειες με υποστηρικτικά κέντρα που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην Ελλήνων Πολιτεία.

13.10. Η Ελλήνων Πολιτεία θα χρηματοδοτήσει με ότι ποσά χρειάζονται για το άνοιγμα των τεράστιων Ελλάνιων θεραπευτικών Τεχνικών.
Έτσι θα αναβιώσουν τα θεραπευτήρια σε σύγχρονα Ασκληπιεία στην σωστή τους βάση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια